E l i s e   R i p e   F u h r e

Min kunstneriske utrykksform er tegning og akrylmaling, på lerret og papir. 

I tillegg utrykker jeg meg mye gjennom musikk hvor jeg synger i sjangrene pop og indipop.

Jeg bor i Trondheim i dag, men jeg kommer fra Sigdal. Min største inspirasjonskilde har alltid vært Teodor Kittelsen, og det har gitt meg mye å bo i nærheten av hans hjemsted. Som liten hadde jeg alltid en blyant eller fargestift i hånden, hvor enn jeg var, og gleden av å være kreativ har alltid vært der.
Min første utstilling hadde jeg som svært ung på "Blokksberg" som ligger like ved Hadelands glassverk. Jeg har holdt flere utstillinger etter dette, også i Spania hvor jeg bodde i en periode. Videre har jeg fått utfolde meg kreativt på steinerskolen hvor jeg har vært så heldig å få gå helt frem til 9 klasse. 


På steinerskolen i Fredrikstad var kunstnerfamilien Sand svært så aktive noe som har inspirert meg på flere vis. Eimund Sand var min kunstneriske lærer gjennom teater, og faren Øivind Sand åpnet opp sitt galleri på Hvaler hvor min bror og jeg fikk boltre oss med fargestifter og utstilling. 

Som person er jeg nok veldig privat. Dagdrømmer mye og får mange unike opplevelser om jeg gir meg selv tid. Det gjør meg kreativ, sterk og lykkelig i min utfoldelse!

Bruken av form og farge har fått utvikle seg fra den gang hvor lille meg tegnet på de hvite veggene hjemme i stuen, til nå hvor jeg liker å være litt utfordrene med farger. Likevel er mange av bildene mine preget av et renere utrykk med masse detaljer, og hvor fargene er blitt lagt litt til side. 

 

Jeg engasjerer meg i samtiden på mange ulike vis, og det får sin spontane form gjennom tegneteknikk. Temaer som kvinner og barn, ungdoms miljø og medmenneskelighet engasjerer meg veldig, i tillegg til mange andre aktuelle temaer i dagens samfunn.

 

Budskapet mitt er å leve ut i fra eget hjertet og handle i tillegg til å lytte. Det er ikke bare skapende og kreativt, men helt essensielt for å kunne forløse og kjenne seg fri og lykkelig.

©
Elise_002.jpg
 

m i n e   p r o s j e k t e r

328FD22A-3643-4BE5-868F-432120CFEDA3.JPG
  • Svart Instagram Ikon

K V I N N E R S   S T Y R K E

Fokuset med utstillingen er å vise styrken, det genuine, som kvinner må hente fram for å kunne takle livet. Den styrken som gjør at hverdagen går rundt og som bringer nye håp, større tro og mer kjærlighet!

Denne styrken ønsker jeg å fremme for å gi det et sterkt uttrykk og minne oss på at den ikke må taes for gitt!

 

Trafo.no